16 października obchodziliśmy Światowy Dzień Chleba, a na korytarzach naszej szkoły unosił się zapach świeżego pieczywa. W organizację obchodów tego święta zaangażowali się uczniowie klasy V, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych (blok żywieniowy). Młodzież przygotowała różnego rodzaju chleby – typowe pieczywo pszenne, mieszane (pszenno- żytnie) oraz z dodatkami: chleb wieloziarnisty, z suszonymi pomidorami, z masełkiem czosnkowym.

Następnie w dniu 17 października uczniowie klas I i II (również kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych) przygotowali stoisko ze wszystkimi rodzajami pieczywa. Przy stoisku cała społeczność szkolna mogła spróbować, jak smakują wypieki naszych uczniów.

Tekst: Anna Rybak
Zdjęcia: Małgorzta Bzówka, Wiktoria Chodor