W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej 1 grudnia 2016 roku odbyły się Warsztaty Kulinarne „Wyczarowane z owoców i warzyw – carving”. Dwudziestu uczniów z klasy I, II i III Technikum, kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych doskonaliło umiejętności pod kierunkiem pani Agnieszki Mielniczuk.

Podczas warsztatów została przybliżona tradycyjna metoda dekorowania potraw rzeźbami z warzyw i owoców. Spektakularne efekty wizualne oraz wyjątkowy proces ich tworzenia przykuwały uwagę uczestników. Zajęcia przyczyniły się do wyrabiania umiejętności z zakresu carvingu oraz do integracji środowiska szkolnego. Młodzież jest bogatsza o nowe umiejętności i dużą porcję wiedzy, a także wdzięczna za poświęcony czas i za to niezwykłe doświadczenie.

Tekst: Anna Rybak