17 grudnia 2019 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej odbyły się warsztaty wypiekania i dekoracji pierniczków bożonarodzeniowych. W tych przedświątecznych zajęciach kulinarnych wzięli udział uczniowie z klasy drugiej ze Szkoły Podstawowej w Siennicy Różanej. Ich starsi koledzy z klasy 1P4 – kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych – koordynowali etapy formowania masy, wałkowania, wycinania i wypiekania pierników, natomiast mali kucharze wykazali się twórczą i plastyczną wyobraźnią podczas ich zdobienia. Zajęcia przebiegały w bardzo miłej atmosferze, a nasi uczniowie świetnie opiekowali się swoimi młodszymi koleżankami i kolegami. Na koniec goście otrzymali dyplomy za udział w warsztatach. Wręczył je dyrektor Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego – Stanisław Buk.

      Organizatorami warsztatów byli nauczyciele przedmiotów zawodowych.
      
      Tekst: Anna Rybak