26 października 2016 roku uczniowie z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej wzięli udział w II Festiwalu Siennickich Smaków.  Organizatorem konkursu było Centrum Kultury w Siennicy Różanej oraz Urząd Gminy w Siennicy Różanej i Koło Gospodyń Wiejskich w Siennicy Królewskiej Małej. W Festiwalu Siennickich Smaków wzięły udział lokalne Koła Gospodyń Wiejskich oraz uczennice naszej szkoły: Malwina Adamczuk, Agnieszka Dąbska oraz Patrycja Zaworska z klasy II Technikum, kształcące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Konkurs przebiegał pod hasłami: „Wieprzowina na słodko”, „Czerwona nalewka” oraz „Chytre warzywa”. Daniami przygotowanymi i zaprezentowanymi przez uczennice były: karkówka z żurawiną, żelki z cukinii oraz nalewka z malin. Dziewczęta zdobyły II miejsce w kategorii „Chytre warzywa” za wyśmienite żelki z cukinii. Uczennice podeszły do konkursu z wielkim zaangażowaniem oraz godnie reprezentowały szkołę. Opiekę nad młodzieżą w czasie konkursu sprawował nauczyciel zawodu - Anna Rybak.

Tekst: Anna Rybak