Serdecznie zapraszamy Młodzież z bloku żywieniowego do wzięcia udziału w WIELKANOCNYM KONKURSIE KULINARNYM.
Konkurs odbędzie się dnia 14 marca 2016 roku w pracowni 122 o godzinie 8:00. Wielkanocne zwyczaje kulinarne dają szerokie pole do popisu w doborze i przyrządzaniu potraw. Udział w konkursie pomaga młodym ludziom w zdobywaniu cennego doświadczenia oraz w rozwoju kariery. Oferuje również możliwość poszerzenia kulinarnych horyzontów,
odkrywa i promuje talenty.
Ideą konkursu jest propagowanie różnorodności potraw i napojów oraz tradycji kulinarnych związanych ze Świętami Wielkanocnymi. Uczniowie mają możliwość dokonywania oceny własnych umiejętności zawodowych, rozwijania zawodowych zainteresowań, rozbudzania pomysłowości i inicjatywy, wyrabiania poczucia estetyki i piękna. Konkurs przyczynia się także do integracji uczniów wszystkich klas żywieniowych.
Formuła konkursu
W konkursie mogą brać udział uczniowie bloku żywieniowego (grupy 2 osobowe).
Szczegółowych informacji udzielają nauczyciele przedmiotów zawodowych - organizatorzy konkursu.
Anna Rybak