Serdecznie zapraszamy Młodzież z bloku żywieniowego do wzięcia udziału w WIELKANOCNYM KONKURSIE KULINARNYM.

Konkurs odbędzie się dnia 14 marca 2016 roku w pracowni 122 o godzinie 8:00. Wielkanocne zwyczaje kulinarne dają szerokie pole do popisu w doborze i przyrządzaniu potraw.  Udział w konkursie pomaga młodym ludziom w zdobywaniu cennego doświadczenia oraz w rozwoju kariery. Oferuje również możliwość poszerzenia kulinarnych horyzontów,
odkrywa i promuje talenty.

Ideą konkursu jest propagowanie różnorodności potraw i napojów oraz tradycji kulinarnych związanych ze Świętami Wielkanocnymi. Uczniowie mają możliwość dokonywania oceny własnych umiejętności zawodowych, rozwijania zawodowych zainteresowań, rozbudzania pomysłowości i inicjatywy, wyrabiania poczucia estetyki i piękna. Konkurs przyczynia się także do integracji uczniów wszystkich klas żywieniowych.

Formuła konkursu

W konkursie mogą brać udział uczniowie bloku żywieniowego (grupy  2 osobowe).
Szczegółowych informacji udzielają nauczyciele przedmiotów zawodowych - organizatorzy konkursu.

 

Anna Rybak