Rekrutacja 2019 – kierunki kształcenia: Technikum im. Augusta Cieszkowskiego - technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności, technik hodowca koni, technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej; Szkoła Branżowa I Stopnia im. A. Cieszkowskiego - mechanik operator pojazdów i maszyn rolniczych, mechanik operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, kucharz; Szkoła Policealna – technik agrobiznesu, technik turystyki wiejskiej, KKZ - rolnik * Konferencja szkoleniowa: Nauczyciel jako mentor ucznia w cyfrowym świecie - Siennica Różana, 16 maja 2019 roku

Rejestracja on-line: zarejestruj się

Karta rejestracji - pobierz

Plakat - pobierz


 


 

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego  w Siennicy Różanej zaprasza do udziału w Konkursie Wielkanocnym pt."PISANKI I STROIKI WIELKANOCNE"

TERMIN I MIEJSCE:
11 kwietnia 2019 roku (czwartek ) godz. 14.00
CELE KONKURSU:

  • kultywowanie tradycji ludowych,
  • pobudzanie młodzieży do inwencji twórczej,
  • propagowanie kultury naszych regionów,
  • nabywanie umiejętności prezentacji wykonanych prac.

WARUNKI UCZESTNICTWA:
W konkursie mogą uczestniczyć uczniowie wszystkich klas ZS CKR w Siennicy Różanej oraz młodzież internatu ZS CKR w Siennicy Różanej

PRZEDMIOT KONKURSU:
Przedmiotem konkursu jest wykonanie:

  • pisanek - dowolną techniką (minimum 4 sztuki)
  • stroika wielkanocnego

ZASADY KONKURSU:
Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:

  • I kategoria - pisanki,
  • II kategoria - stroik wielkanocny

. Prace należy dostarczyć w terminie 11 kwietnia 2019 do godz.7.00. Organizatorzy konkursu: Anna Watras –Lekan, Katarzyna Rysak

  • ocena pisanek
    • pomysłowość,
    • wkład pracy,
    • estetyka wykonania
    • nawiązanie do tradycji ludowych.
  • ocena stroika wielkanocnego
    • dobór elementów,pomysłowość, estetyka wykonania,wkład pracy. Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie

 

 

 


 

Technik technologii żywności wykonuje swoją pracę w zakładach przetwórstwa spożywczego, uczeń podczas kształcenia zdobywa kwalifikacje:

 

T3. Produkcja wyrobów piekarskich

T4. Produkcja wyrobów cukierniczych

T.16 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

 

Absolwent szkoły znajduje zatrudnienie w laboratoriach zakładowych, stacjach sanitarno–epidemiologicznych, pracowniach analitycznych. Może też sprawować funkcje kierownicze w zakładach przetwórstwa spożywczego lub prowadzić własną działalność gospodarczą w branży przemysłu spożywczego. Kontynuacją nauki zawodu są studia wyższe ze szczególnym uwzględnieniem wydziałów technologii żywności akademii rolniczych lub na kierunkach pokrewnych.

 

 

Czytaj więcej

←Wróć